Grenswandelen/Grensfietsen

BLOG


--- ---

1 maart 2023

Bijzonder

Maart op de kalender is voor grenswandelaars altijd bijzonder. En dan niet alleen vanwege de naderende lente en het warmere weer. Nee, zo halverwege de maand vieren we traditioneel oud en nieuw. Wij zetten dan altijd een streepje. Na 10 streepjes een kruisje. Dit jaar zelfs 2 kruisjes. Dit betekent dat we op 15 maart a.s. 20 jaren GRENSWANDELEN vol gaan maken.
Gedenkwaardig, maar zonder borstklopperij! Binnenkort heffen we het glas tijdens de laatste voorbereidingen voor de komende midweek.
Moedig voorwaarts het 21e jaar in. Proost!

kalender


Terug in de tijd naar 2003. Bekijk

9 feb. 2023

Correctie

De kaarten voor de komende etappes waren qua lengte iets te optimistisch en zijn daarom aangepast. Ze zijn overigens nog niet definitief en moeten binnenkort nog langs de 'Heeren van de Hoge Raad' en het 'Breed Overleg'*. In de nieuwe opzet komt Baarle Nassau/Hertog in een volgende editie aan de beurt.


* Tijdens het bovengenoemde Brede Overleg op 9 febr. zijn de routes qua lengte akkoord bevonden.
Volgende maand komen we nog een keer bij elkaar om de laatste puntjes op i te zetten.


3 feb. 2023

Boeken

Het aantal boeken met het woord 'grens' of 'grenzen' (+ eventueel een achtervoegsel) in de titel is schier eindeloos. Het begrip is natuurlijk heel actueel. Vooral ook nadat grensoverschrijdend gedrag uitgebreid in de media kwam.
Nu zijn wij ook wel grensoverschrijdend bezig, maar dan altijd nog letterlijk en ook nog altijd legaal. Wie op 'Afbeeldingen' zoekt, krijgt zoiets als hieronder, maar dan meer.
Vééééél meer!

screenshot boektitels grenzen

20 jan. 2023

Routes

Sinds vandaag is het (mogelijke) verloop van de routes 63-64-65 alvast op kaart beschikbaar. Het kan zijn dat ter plekke andere keuzes worden gemaakt. Voor Baarle Nassau/-Hertog trekken we wel wat meer tijd uit. Ga naar:

13 jan. 2023

Nieuwe midweek

De nieuwe midweek is gepland voor 18-19-20 april 2023 (di-wo-do). We zitten zuidwestelijk onder Eindhoven. De locatie is in een eerder stadium al eens geïnspecteerd op geschiktheid. We verblijven in een blokhut niet ver van de grens en die vormt een prima uitvalsbasis. We hopen dat we tegen die tijd gezond en wel kunnen starten en dat er in de aanloop niet teveel zand in de motor komt.
Het aftellen is begonnen!!

1 jan. 2023 Met de beste wensen!

Vervolg van 31 dec.

We kijken nog even een jaar of 10 achterom.
Uit de oude doos halen we enkele foto's die het stadium van publicatie nooit hebben gehaald.
Foto's die bestemd waren om de kop van de site te sieren. We gaan er een paar rehabiliteren.
Over goede voornemens gesproken...