31

 

Milsbeek-

Ven Zelderheide

[9,5 km]

29 okt. 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

Na elf [!] lange maanden pikken we de draad weer op. Niet dat het enthousiasme is verminderd. Nee, zoals elders al gememoreerd, was persoonlijk ongemak de oorzaak van vertraging. En, hoe gek het ook klinkt, het vinden van een datum heeft ook altijd nog wel voeten in de aarde. Hoe dan ook: Etappe 31 is geschiedenis.

Maar 11 maanden of niet, dat maakt voor grenswandelaars (de échte dan) niks uit. Alsof er niets is gebeurd, gaan we weer op pad. De stemming zit er onderweg al goed in. En dat moet ook wel, want de aanrijtijd voor de eigenlijke tocht is 2 uur. We gaan daar nog op studeren.

We starten de tocht bij eethuis de Diepen, waar we om half 10 de schoenen onderbinden. Daar zouden we aan het eind van de middag ook weer neerstrijken, maar dan aan terraszijde].

Er stonden niet al te veel kilometers op de rol en de tocht verliep, met prachtige herfsttinten als decor, grotendeels gladjes. Waarmee we maar willen zeggen: over gebaande paden. Verderop werd de situatie wat ingewikkelder en kregen we te maken met bordjes 'Verboden Toegang', nieuw aangelegde ontsluitingswegen en een grensverloop tussen asfalt, een noviteit!

Voor de terugweg hadden we de Regiotaxi Limburg besteld. Het was nog een hele toer om aan de juffrouw van de centrale uit te leggen waar Ven-Zelderheide precies ligt en hoe je het spelt. Na wat gegoogle was ze er uit en hebben we een uurtje voor de molen gewacht. De douche kwam toen we in de mini-bus waren gestapt en de chauffeur ons op z'n display de ritinfo liet lezen. We konden onze ogen niet geloven: een ritje van 5 km. voor het 'lieve' sommetje van 42 Euri. Dan verwacht je toch minstens een limousine...
Dat werd zelfs grenswandelaars een beetje te gortig.
Na wat heen-en-weer-gepraat met de chauffeur besloten we om uit te stappen [hij zou het zelf ook doen] en naar het startpunt terug te wandelen. Dat was gauw 'verdiend'. Vandaar dat de consumptie op het terras min of meer 'gratis' was. En zo kun je het ook bekijken.

We hebben deze wandeling laten zien met behulp van de Simple Viewer. Echter de techniek waarvan Simple Viewer gebruik maakt, wordt niet meer ondersteund, zodat er niets viel te bekijken. We gaan dat alsnog repareren. We halen de foto's uit de gallery en maken er weer een standaard webpagina van. Terug naar 2011. Scrollen dus. Geen tekst tussen de foto's. U zult het moeten doen met de inleiding hierboven.

  Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31

Etappe31