Archief

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief jan. 2011 - juni 2011

 

29 juni 2011

De kijkoperatie op maandag 27 juni is goed verlopen. Ik kon de verrichtingen van de arts live volgen op de monitor naast mij. Fascinerend! Nu maar afwachten hoe het herstel verloopt. Ik heb er wel vertrouwen in!

18 juni 2011

De nieuwe header van de site is een fragment uit de start van Etappe 30 op de Duivelsberg bij Wyler.

1 juni 2011

Mijn knieprobleem heeft een naam: scheurtje in de meniscus. De diagnose was volgens de arts eenvoudig via de MRI-scan te stellen. Dat wordt een kijkoperatie en in 95% van de gevallen zou daarmee het probleem verholpen moeten zijn. Half juni intake bij de anesthesie, daarna inplannen voor de operatie. Ik hoop dat voor de zomervakantie alles afgewerkt kan worden. Maar ik heb inmiddels al wel geleerd dat je niet zoveel noten op je zang moet hebben in de medische wereld.

30 mei 2011

Vandaag voor het eerst bij laag tij de laatste Nederlandse grensmarkering in de Dollard waargenomen. Ik had al verscheidene keren geprobeerd deze dukdalf [een grenspaal is het niet] te traceren, helaas steeds zonder resultaat. Maar vandaag was het raak. Met 200 mm ingezoomd op de dijk van de Reiderwolderpolder bij Dijkpaal 0 km en bij prima lichtomstandigheden was de dukdalf goed te zien >>Bekijken.
Klik op de foto voor ware grootte.
Grenspaalfanaten hebben deze dukdalf al eens bezocht >> Verder lezen.

28 mei 2011

De teller met het irritante popup-venster heb ik er deze week afgehaald.

7 mei 2011

We hebben gelukkig goed nieuws omtrent Henk. De uitslag van het bloedonderzoek was in orde. Deze opsteker hebben we in ieder geval binnen en pffft..., zorgt voor minder druk op de ketel. We hopen dat de vervolgonderzoeken de positieve lijn zullen voortzetten!
Rond deze dagen vertrekt Roel ook voor een x-aantal weken naar [nog] warmere oorden en meldt zich hopelijk gezond en wel begin juli weer.

23 april 2011

Omdat het vandaag Stille Zaterdag is, hebben we 'stof tot nadenken' in de aanbieding.
Op gedicht.nu kwam ik het volgende tegen:

Op de grens wandelen

Op de grens wandelen
Een stap ernaast 
is als de verkeerde 
keuze.
  
De stap eroverheen 
maakt je onzeker 
over wie jij nou eigenlijk bent.  
Je moet, 
maar een deel van jou zegt  
dat je er nog 
niet klaar voor bent 
om te springen.
  
Terwijl de tijd 
stapjes neemt 
naar dichterbij,  
blijf jij maar 
op de grens 
wandelen. 
  
Tja, zo kun je er ook over denken...

 

23 april 2011

Vanaf vandaag hebben wij de Master Collection CS5 van Adobe in gebruik genomen. Dreamweaver, waarmee o.a. deze site wordt gemaakt, is maar een onderdeel uit deze steeds maar groeiende 'suite' met programma's. Het gekke is dat je niet eens bent aangewezen op zulke omvangrijke programma's om websites te maken. Maar handig is het wel!

15 april 2011

Ondergetekende mag eind mei in het ziekenhuis aanschuiven voor een MRI-scan. De orthopeed die mijn knie bekeek, wilde eerst meer informatie op basis waarvan hij een
[kijk-]operatie kan rechtvaardigen.

10 april 2010

We kregen de afgelopen week twee reacties die we graag doorgeven:

Van een 'onbekende volger' ontvingen we een foto [dank daarvoor] van de hernieuwde situatie bij GP643, het bruggetje tussen Zyfflich en Leuth. De bomen aan de Mösterdeich, die ik zo heerlijk vond 'repeteren' in Grensetappe 29, zijn inmiddels gekapt. Het dramatische effect daarvan ziet u op onderstaande bijdrage. Ga hier naar etappe 29, klik door via 'repeterende bomen' en bekijk de oude situatie.

Collega Rita, inmiddels ook besmet met het grenspaalvirus, was onlangs in de buurt van Vlodrop op vakantie en spotte onderstaande grenspaal. Rita bedankt!

28 maart 2011

Er is op de foto's niets bijzonders te zien. Geen slijtage dus en dat is maar goed ook. We gaan nu richting orthopedie. Later meer...

20 maart 2011

De plannenmakerij wordt ernstig belemmerd door mijn niet-goed-herstellende knie. Op maandag 21 maart worden foto's gemaakt in het ziekenhuis om te bepalen waar en hoeveel de schade is.

5 maart 2011

Met maart inmiddels op de kalender, langer wordende dagen en iets hogere temperaturen begint zo zoetjes aan de wandelplannenmakerij ook weer op gang te komen. We hopen in goede gezondheid binnen enkele weken aan ons 9e [!] seizoen te kunnen beginnen. Een voorbehoud moeten we wel maken: de pijnlijke knie van ondergetekende zal dan geen kuren meer moeten vertonen...
Etappe 31 van Grafwegen/Milsbeek naar Ven-Zelderheide staat dan op het programma. We starten op de hoek Holleweg/Grensweg bij café Van Diepen in Milsbeek. Hier hopen we later op de dag de auto weer op te halen. Naar verluidt wordt daar overheerlijke saté geserveerd, iets waar de teamleden moeilijk 'nee' tegen kunnen zeggen. Wellicht moet ons traditionele visje daar voor wijken. 'Nou, vooruit dan maar.'

Een groot gedeelte van het traject voert langs het Reichswald, met verderop de route een nogal ingewikkeld grensverloop tussen de boerderijen. In 2006 waren we hier al eens op verkenning:


Zo ziet het eerste deel van het traject er uit [links], met rechts GP 563 aan het riviertje de Niers bij de Kleefseweg te Ven-Zelderheide.

We kunnen haast niet wachten om de startblokken uit de schuur te halen...

11 feb. 2011

Nieuwe header geplaatst. Rechts een dode arm van de Oude Rijn, in de verte Montferland. Fragment uit Etappe 28 [9 nov. 2009].

4 feb. 2011

Duiken in het archief levert fraaie plaatjes op. Met het toenemende aantal pixels in een foto is een detail geen probleem meer. En dit was nog maar 7 megapixel!

Hier wandelen we langs de Aa-Strang, net voorbij Dinxperlo [1 juli 2008].

Rood op de site is sinds een paar dagen vervangen door blauw. Een aanpassing die gemakkelijk in de stylesheet gedaan kan worden.
Mijn pijnlijke knie is nog steeds pijnlijk, zij het wat draaglijker. Maar deze situatie duurt nu al twee maanden. Ik begin me nu toch wel een beetje zorgen te maken hoe dat moet gaan als het voorjaar echt losbarst en we de wandelschoenen uit de wilgen gaan halen. Komt tijd, komt raad.

21 jan 2011

Vandaag is de 'oude' site uit de lucht. Ik werd al vroeg verwittigd door onze website-SmoekSer Erwin uit Vaassen. Erwin volgt al jaren het hele project op de voet [grapje] en tijdens onze reünies op Terschelling is dit natuurlijk een vast gespreksonderwerp. Ik was blij verrast een mailtje te ontvangen! Erwin, geweldig bedankt voor je attentie. We hebben een ruime schare, échte fans en daar ben jij er één van! We zijn zo vrij om je mail wereldkundig te maken, vergezeld van de groeten uit Emmen:

 

18 jan. 2011

Nieuwe header geplaatst. We proberen de juweeltjes uit ons ruime archief op te diepen en tijdelijk in de header een prominent plekje te geven.
Roel en Henk in Etappe 27. In de verte Montferland met Hoch-Elten. Rechts, hoe kan het ook anders, het Grenskanaal.

17 jan. 2011

Bijna elke dag wordt er wel aan de site geschaafd en niet alleen inhoudelijk. Het positioneren van de verschillende elementen met CSS is mooi om te doen, maar het stelt mij nog wel eens voor raadsels. Maar we gaan stug verder.
Grensetappe 31 [en 32?] staat gepland voor dit voorjaar. Hopelijk is mijn pijnlijke knie [die mij al vanaf half december teistert] dan weer zodanig hersteld dat grenswandelen tot de mogelijkheden behoort. Anders heb ik nog een behoorlijk probleem!
Nog een paar dagen en dan gaat de oude site 'uit de lucht' en komt er een eind aan 7 jaar pionieren op het web via de frequentie mwillems.nl.

5 jan. 2011

Etappe 29 is nu ook via Jalbum te bekijken [probeerseltje].

3 jan. 2011

Sinds vandaag wordt ons grenswandelproject genoemd op de site van de Overijsselse Grenspalen Verzamelaarsclub [OGVC] www.opdegrens.eu. We heten de nieuwe bezoekers [niet alleen uit Nederland!] hartelijk welkom.