Archief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht aug. 2010 - dec. 2010

27/28/29/30/31 dec. 2010

Diverse bestandsactiviteiten en css-aanpassingen, o.a. nieuwe header geplaatst. Foto komt uit Grensetappe 24 als we op weg zijn naar Dinxperlo.
Tekst Over ons aangepast en bijdrage Henk geplaatst. Bijdrage van Roel komt nog.

20 dec. 2010

Vanaf vandaag zijn de meeste etappeverslagen voorzien van interactief kaartmateriaal van de site www.afstandmeten.nl. Op de kaart hebben wij de route ingetekend. Klikken of scrollen met het muiswieltje activeert de zoom. Wacht even tot de kaart geladen is.
Geweldig, op zoiets zat ik nou net te wachten.

16 dec. 2010

Pfft....., Etappe 11 gepubliceerd!
Het domein mwillems.nl is per eind januari opgezegd, zodat het project alleen nog via grenswandelen.nl gevolgd kan worden.

13 dec. 2010

Etappe 24 en 25 gepubliceerd. We zijn bijna rond.
Ik moet wel opschieten, want volgende maand gaat de oude site 'uit de lucht'.

14 nov. 2010

Bekijk alvast de route van Etappe 30: Wyler - Grafwegen/Neutrale weg/Grensweg

6 nov. 2010

Maandag 22 november is vastgesteld voor Etappe 30. We zijn heel blij dat we als team weer op pad kunnen en gaan alvast met de voorbereiding aan de gang.

23 okt. 2010

Het zit er dik in dat we in november de lang verwachte Etappe 30 [+ 31?] gaan afwerken. Misschien wordt het wel een tweedaagse [met overnachting dus]. Nu nog de overvolle agenda's op elkaar afstemmen. De voorbereiding gaat beginnen. Smullen alvast!!

19 okt. 2010

De laatste dagen wordt er elke dag zo'n beetje een Etappe overgezet. Nog 15 stuks moeten er. Ik heb nu nog even tijd. In de herfstvakantie wordt er in huize Willems verbouwd en ligt dit computerwerk zo goed als stil.

3 okt. 2010

De serie over Berlijn is gepubliceerd in de rubriek Series.

27 sept. 2010

Goed nieuws voor Henk!
De uitslag van het onderzoek dat Henk afgelopen maand heeft ondergaan, is positief. D.w.z. er hoeft geen bestraling of kuur te volgen. Pffft, Henk gefeliciteerd!! Wat heb jij een spannende tijd gehad en ...wat ziet de wereld er opeens weer anders uit. Geniet er van!
We hopen stilletjes op termijn weer op je te kunnen rekenen.

18 sept. 2010

Dit weekend wordt er gegrenswandeld [én gegrensfietst] in BERLIJN. O.a. de Berliner Mauerweg zal fietsend worden afgelegd. Tevens staan er grenswandelingen in Friedrichshain en Prenzlauerberg op het programma. Binnenkort een fotoverslag in de rubriek Series.

 

16 sept. 2010

In de bieb stuitte ik op een alleraardigst boekje over de innerdeutsche Grenze, getiteld 'Reis langs een verdwenen grens' van Th. von der Dunk, A'dam 2009.
Veel [zwart-wit] fotomateriaal van twee jaar [!] na de Wende begeleidt de tekst. Hoe de grens na 20 jaar is verworden, laat zich raden.

 

14 sept. 2010

Het overzetten van de grensetappes kost behoorlijk wat knip-kopieer-plaktijd. Aan de tekst verander ik nagenoeg niets. De eerste series zijn naderhand gemaakt, omdat pas vanaf grensetappe 8 op internet werd gepubliceerd.

10 sept. 2010

We heten de nieuwe bezoekers van harte welkom. Het zal nog wel een beetje pendelen zijn tussen de oude en nieuwe site. Met name het vormgeven van de fotoseries kost me hoofdbrekens. Maar we gaan het oplossen. Eerst maar eens flink oefenen met de nieuwe webopmaaktechniek CSS.
De aanmelding bij de zoekmachines is intussen gedaan en na verloop van tijd ga ik eens kijken hoe de linkjes verdeeld zijn.

1 sept. 2010

De gloednieuwe site www.grenswandelen.nl wordt steeds meer gevuld. De gegevens van de oude site worden beetje voor beetje overgebracht en opnieuw vormgegeven. 'Ho, ho, dat gaat zo maar niet. Daar gaat nog wel een beetje studie aan vooraf.' De site wordt nu met Dreamweaver [+ CSS] [op]gemaakt. En dat is wel even wennen als je al jaren met Frontpage hebt gewerkt. Wat mij in ieder geval enorm heeft geholpen zijn de instructiefilmpjes op You Tube over dit onderwerp. Toen ik in de boeken niet verder kwam, waren deze tutorials een verademing. Eens te meer bleek dat er maar weinig computerboeken zijn die ook didaktisch goed in elkaar zitten.
Er moet natuurlijk nog heel wat gebeuren: de fotoverslagen wil ik anders gaan presenteren en grafisch ligt er ook nog wel wat werk te wachten. Maar dat is de uitdaging en het mooie van publiceren: het kan altijd anders, maar jij bent de baas!

31 aug. 2010

Etappe 30 Wyler - Grafwegen staat op de rol voor najaar 2010. We maken een uitdrukkelijk voorbehoud, omdat we niet weten hoe Henk's herstel verloopt. We hebben goede hoop dat dit voorspoedig zal zijn. We zijn in elk geval vastberaden de Voettocht naar Vaals hoe dan ook voort te zetten en wensen Henk ook vanaf deze plaats alle goeds!