Grenswandelen

NIEUWS10 juni 2020

GMT

Op deze datum is het GMT (Grenswandel-Management-Team) nog even bijeen geweest om de voortgang van het project te bespreken. Nu de corona-maatregelen stilaan worden versoepeld, gloort er voor ons ook weer een beetje licht. We hebben goede hoop ergens dit najaar een weekend te kunnen plannen.
Na dit zakelijke gedeelte was er ook ruimte voor wat luchtigers. Roel had nog een verrassing in petto.
Ter verduidelijking: Er worden tijdens een grenswandeling veel meer foto's gemaakt dan er uiteindelijk een plaatsje krijgen in het etappeverslag op de website. Roel heeft nu van die niet-geplaatste etappefoto's (foto-)videofilms gemaakt, met muziek! De eerste 9 etappes heeft hij inmiddels via Pinnacle verwerkt tot prachtige (foto)films. We hebben daar heel geanimeerd naar zitten kijken. Alle credits voor Roel. Chapeau!!

Bekijk voorbeeld: Fotovideo Etappe 2 Booneschans-Rhede

5 mei 2020

GP 155

GP 155

Ook ondergetekende ging op Bevrijdingsdag in Coronatijd een kijkje nemen in de zuidoosthoek van Drenthe. Hier bij grensovergang Aalminksweg/Schoonebeeker Diep in Nieuw-Schoonebeek. Van grenscontroles, waar eerder sprake van was, was niets te merken. Er was zelfs druk verkeer.
GP 155 staat er hier aan Duitse zijde florissant bij. Dat is aan NL-kant wel anders. Daar lijdt de grenspaal een zieltogend bestaan en staat flink 'uit het lood'.

24 april 2020

GP 159

Grenspaal 159

In deze barre tijden trekt onze grenswandelaar en premium cache-finder Henk er gewoon met de fiets op uit. En waarom ook niet? Onlangs was hij in de zuidoosthoek van Drenthe op zowel cache- als grenspalenjacht. Het aardige is dat hij een fotootje maakte én deelde! Dit is grenspaal 159 aan de Europaweg, grensovergang Nieuw-Schoonebeek/Twist.
Dit schijnt overigens wel een favoriete plek te zijn. Op 31 aug. 2018 was Roel hier ook al te vinden. (>zie archief 03-18 bij 'Nieuws')

16 maart 2020

Annulering GWW2

Coronavirus

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus is het Grenswandelweekend van eind maart geannuleerd en verplaatst naar (voorlopig) het najaar. Maar we moeten nog zien of onze wandelactiviteiten dan alweer zijn toegestaan.

maart 2020

Kaartjes

iPad gebruikers zullen de interactieve kaartjes (aan het begin van elk etappeverslag zie> Archief 03-18) mogelijk niet te zien krijgen. Firefox-gebruikers die de laatste update van maart (74.0) gedraaid hebben, ook niet. Microsoft Edge laat de kaartjes wel zien. Browser Safari heeft ook nog moeite met de tag "iframe". Dit alles heeft serieuze gevolgen voor de kaartjes die al gebruikt zijn binnen de oude site. Kortom, problemen genoeg, waar nog wel wat op gevonden moet worden!

feb. 2020

NLBE-GWW2

Het NLBE-GrensWandelWeekend 2 ('NLBE-GWW2') staat gepland voor 27 t/m 29 maart 2020. We kiezen ons onderkomen (net als de vorige keer) bij Klein Kullen in Terziet/Epen. We starten net over de grens bij Nurop (Teuven) in het Vlaamse land en hopen op zondag bij de Maas te zijn. We zijn bezig om de routes in te tekenen. Hierbij maken we, zoals gememoreerd, ook gebruik van bestaande wandelnetwerken. Hieronder alvast een voorbeeldje van route NLBE-03, de korte route van vrijdagmiddag, met daaronder een hoogtekaartje.

dec. 2019

Overstap naar Visual Studio Code

In 2003 maakten we de website met behulp van Microsoft Frontpage. Tegelijk met de overgang naar het domein grenswandelen.nl schakelden we in augustus 2010 over op Dreamweaver CS (Adobe). Beide programma's lijken wel wat op een tekstverwerker (je ziet wat je doet) en zijn daardoor makkelijk in gebruik.
Tegenwoordig publiceren we met Visual Studio Code (Microsoft). Daar hebben we ons wel wat meer werk mee op de hals gehaald. Je moet de code hierbij weer zelf schrijven (dat doet het programma niet). Voordeel is dat je heel erg basic werkt en alles zelf in de hand hebt (zonder de nukken van een programma). Dat vereist wel weer wat studie. We spijkeren onze kennis (html5/css3) uitsluitend bij met tutorials en instructiefilmpjes van het actuele en altijd geduldige internet. En zo gebeurt het steeds dat je weer wat nieuws ontdekt en meteen kunt toepassen. De site kan er dan ook opeens weer heel anders uitzien. We blijven experimenteren!

dec. 2019

Hoogtekaart

hoogtekaart
We krijgen de laatste heuvels voor de kiezen.

Bekijk de hoogtekaart, maar dan Interactief


olive
peru
coral
hotpink
cornflowerblue