Grenswandelen

NIEUWSGP 155

(5 mei 2020)
Ook ondergetekende ging in Coronatijd een kijkje nemen in de zuidoosthoek van Drenthe. Hier bij grensovergang Aalminksweg/Schoonebeeker Diep in Nieuw-Schoonebeek. Van grenscontroles, waar eerder sprake van was, was niets te merken. Er was zelfs druk verkeer.
GP 155 staat er hier aan Duitse zijde florissant bij. Dat is aan NL-kant wel anders. Daar lijdt de grenspaal een zieltogend bestaan en staat flink 'uit het lood'.
Grenspaal 159

(24 april 2020)
In deze barre tijden trekt onze grenswandelaar en premium cache-finder Henk er gewoon met de fiets op uit. En waarom ook niet? Onlangs was hij in de zuidoosthoek van Drenthe op zowel cache- als grenspalenjacht. Het aardige is dat hij een fotootje maakte én deelde! Dit is grenspaal 159 aan de Europaweg, grensovergang Nieuw-Schoonebeek/Twist.
Dit schijnt overigens wel een favoriete plek te zijn. Op 31 aug. 2018 was Roel hier ook al te vinden. (>zie archief03-18 bij 'Nieuws')Coronavirus

(16 maart 2020) Vanwege de uitbraak van het Coronavirus is het Grenswandelweekend van eind maart geannuleerd en verplaatst naar (voorlopig) het najaar. Maar we moeten nog zien of onze wandelactiviteiten dan alweer zijn toegestaan.
iPad gebruikers zullen interactieve kaartjes mogelijk niet te zien krijgen. Firefox-gebruikers die de laatste update van maart (74.0) gedraaid hebben, ook niet. Microsoft Edge laat de kaartjes wel zien. Browser Safari heeft ook nog moeite met de tag "iframe". Dit alles heeft serieuze gevolgen voor de kaartjes die al gebruikt zijn binnen de oude site. Kortom, problemen genoeg, waar nog wel wat op gevonden moet worden!
Het NLBE-GrensWandelWeekend 2 ('NLBE-GWW2') staat gepland voor 27 t/m 29 maart 2020. We kiezen ons onderkomen (net als de vorige keer) bij Klein Kullen in Terziet/Epen. We starten net over de grens bij Nurop (Teuven) in het Vlaamse land en hopen op zondag bij de Maas te zijn. We zijn bezig om de routes in te tekenen. Hierbij maken we, zoals gememoreerd, ook gebruik van bestaande wandelnetwerken. Hieronder alvast een voorbeeldje van route NLBE-03, de korte route van vrijdagmiddag, met daaronder een hoogtekaartje.
Om de site te maken zijn we eind 2019 overgestapt van Dreamweaver (Adobe) naar Visual Studio Code (Microsoft). Dat is nog wel even een overgang om alle code (tekst en opmaak) zelf te schrijven. Kleuren en layout voor de subpagina's liggen nog lang niet vast. We blijven experimenteren!

hoogtekaart
We krijgen de laatste heuvels voor de kiezen.

Bekijk de hoogtekaart Interactief