37

Belfeld - Swalmen
(Bosstraat)

 

10 km

 

 

Na ruim 3 jaar pakken we de draad weer op. De tussenliggende tijd ging, wat Henk betreft, gepaard met onherstelbaar leed. Leed dat nog heel vers is. Maar Henk wilde zelf weer op pad. De beslissing was ook ingegeven door de goede resultaten van het oefenen met wandelen en fietsen na z'n operatie. Henk vond het een openbaring om weer ´gewoon´te kunnen lopen, zonder pijn en vermoeidheid

Dus een datum geprikt en de overnachting geregeld.

Vertrek uit Ter Apel na de koffie rond half 7. Bestemming: Swalmen. Route: door Duitsland. Inclusief een uurtje file in het Ruhrgebied zette ik om half 11 mijn fiets aan de Bosstraat in Swalmen op het parkeerterrein bij de Euromarkt. Pal aan de grens. Vandaar ging het naar het startpunt in Belfeld aan de Maalbekerweg bij dat prachtige oude café (waar zelfs de paarden nog een eigen parkeerplek hebben).

De stemming was weer als vanouds. De taakverdeling ook. De route niet moeilijk. Ons twaalfuurtje nuttigden we bij café 'De Grens' aan de Keulseweg. Via de lange, rechte Prinsendijk (±5 km) en de knik bij GP 425 (regen!) ging het naar de asfaltbotsing bij GP 420 aan de Bosstraat.

Ter oriëntatie bedienen we ons tegenwoordig van digitale middelen. Er zijn geweldige apps (TopoGPS, Maps.me) voor op je telefoon die je feilloos de route wijzen. Fantastisch!

Terwijl ik met de fiets de auto ophaalde, wachtten Roel & Henk in het café 'Aan de grens' . Hierna gingen we in Swalmen aan de wok. Onze slaapplaats was gereserveerd aan de grens in het uiterste noordoosten van het Nationaal Park De Meinweg. Het was al flink laat en ook al flink donker toen we rond 10 uur op de Jagerhof arriveerden.
Het bleef nog lang onrustig in de blokhut...

Bekijk de fotoserie